Wanneer wordt een pedicurebehandeling vergoed vanuit de zorgverzekering?

voetfotoOp bloten voeten lopen heeft enorm veel voordelen. Je bent beter in contact met de aarde, het stimuleert de bloedsomloop en het is goed voor je evenwicht. Wanneer je veel op bloten voeten loopt, zul je al gauw merken dat je snel last kunt krijgen van eelt, likdoorn, blaren en andere nare plekjes. Een fijne pedicure op zijn tijd is daarom zeker aan te raden. Hoe zit het precies met de kosten voor een pedicurebehandeling en de vergoeding vanuit de zorgverzekering? In dit artikel hebben wij alle feiten op een rijtje gezet over de vergoeding van een pedicure.

De basisverzekering 
Patiënten met Diabetes die in de zogenaamde Simm’s classificatie twee of hoger vallen komen in aanmerking voor een vergoeding voor pedicurebehandelingen vanuit de basisverzekering. Let er wel op dat de specialist erkend moet zijn om geld te kunnen claimen bij de verzekering. Er is altijd sprake van een eigen risico. Dit bedrag moet eerst zelf betaald worden voordat er vergoedingen plaatsvinden.

De aanvullende verzekering 
Kom jij niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan kun je met een aanvullende verzekering toch in sommige gevallen aanspraak maken op een vergoeding voor de behandeling. Namelijk als je chronische voetklachten, een dwarslaesie, artritis, of anderzijds medisch noodzakelijke voetklachten hebt. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen die voetbehandelingen vergoeden.

Zorgverzekering vergelijken 
Loop jij graag en veel op bloten voeten en heb je last van zere voeten? Dan is het zeker aan te raden om een afspraak te maken bij de huisarts om in te schatten waar jij recht op hebt. Elke zorgverzekeraar biedt andere opties voor hun klanten. Kom jij in aanmerking voor vergoeding uit het basispakket? Dan is het goed om te weten dat het basispakket bij alle zorgverzekeraars hetzelfde is, maar het wel per verzekeraar verschilt bij welke zorgverleners je terecht kunt. Kijk dus welke zorgverzekeraars de pedicure bij de door jou gewenste pedicurepraktijk vergoeden.

Kun je een vergoeding krijgen vanuit de aanvullende verzekering? De dekking van aanvullende verzekeringen fluctueert enorm tussen de aanbieders. Gelukkig zijn er eenvoudige tools waarmee je alle verzekeringen kunt vergelijken. Vergelijk de aanvullende verzekeringen en geniet van de juiste voetbehandelingen.

Geen medische oorzaak.
Heb jij last van zere voeten, maar heb jij hier geen medisch geconstateerde oorzaak voor? Dan krijg je geen vergoeding vanuit de basis- of aanvullende verzekering. Wel kan het in dat geval handig zijn om zelf een pedicurebehandeling te betalen. Blijf niet lopen met zere voeten, maar doe er wat aan! Lees hier meer over wat je kunt doen bij voetproblemen. Laat de kosten je niet weerhouden van een goede voetbehandeling. Wanneer jij veel op blote voeten loopt, hebben jouw voeten extra zorg en aandacht nodig. Een pedicure zo nu en dan is het minste wat je kunt doen.