Parken

Blote voeten pad tips

Blote voeten pad tips

In Nederland en België vind je speciale parken waar je de zogenaamde blotevoetenpaden hebt. Vaak gerund door liefhebbers die voor een paar euro entree je toegang geeft tot het park. Op het park zijn parkoersen uit gezet waar je langs kan lopen.

Leuk als teamuitje of gewoon een dagje uit met het gezin voor de ultieme natuurbeleving.

Waar vind je de betere blotevoetenpaden? Een van de leukste parken om moeder natuur te leren kennen zijn de volgende 3 toppers

  • Een van onze toppers is het park in Brunssum. Volgens eigen zeggen kent het park 4000 meter lange paden maar eerlijk gezegd voelt het langer. Waarschijnlijk omdat bij iedere stap de sensationele tinteling voelt aan je voet. Toppertje. Ze zijn van april tot oktober open en de prijzen vallen mee 6,5 p.p. en voor kinderen tot 12 jaar bedraagt de entree 3.5 p.p. (beide prijsindicatie) Ze zijn gevestigd aan de Ganzepool 9a in Brunssum.
  • Aan de andere kant van Nederland heb je natuur- en blotevoetenpad ‘Hof van Twello’ . Lo betekent bos, dus het bos van Twello. Toepasselijk. Wat dit park zo uniek maakt zijn de padden met de leuke obstakels, een savanne, prehistorische tuin en een tropisch eiland. Ondanks de obstakels is het goed te doen om met een kinderwagen (mits dikke wielen) het parkoer te bewandelen. Prijsindicatie: 6 euro p.p. En voor kinderen 3.5,  Het park is te vinden op de Rijksstraatweg 17 in Twello.
  • Een andere aanrader is het zeebodempad. Uiteraard de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. De wandelroute is wat korter, zo’n 2,5 kilometer maar zeker niet minder in intensiteit! Zo start je in een koud waterbad om daarna 15 verschillende ondergronden te passeren, waaronder de populaire moderpad. Yes; de natuur tussen je voettenen in optima forma!  De start is bij het paveljoen T127 bij Kraggenburg. (Zwartemeerweg 25). Prijs indicatie van 7 euro per persoon, kinderen 4 euro. Ze zijn in Juli en Augustus open.