Blote voeten pad tips

Op blote voeten lopen en je zorgverzekering

Mensen die veel op blote voeten lopen komen er bijna niet onderuit: je kunt wel eens blessures krijgen. Van kleine wondjes aan de voet tot complete infecties, het hoort bij het risico van op blote voeten lopen. Daarom is het slim om een goede zorgverzekering af te sluiten om goed gedekt te zijn tegen de risico’s die op blote voeten lopen met zich mee brengt. In dit artikel ga ik uitleggen welke zorgverzekering voor jou het meest aantrekkelijk is en waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een verzekering.

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Elke zorgverzekering bestaat in ieder geval uit het basispakket. Dit basispakket is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde, de zorg die ze hierin vergoeden is voor elke Nederlander gelijk. Naast dit basispakket kun je ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering, waarbij je kunt kiezen om je extra te verzekeren tegen zaken als fysiotherapie en de tandarts. In Nederland wordt er daarnaast gewerkt met het eigen risico. Dit is een bedrag dat je altijd eerst zelf moet betalen voordat je aanspraak kunt maken op vergoedingen voor zorg. Over dit eigen risico zal ik hieronder nog wat tips geven.

Wanneer kies ik voor een hoog eigen risico? Als je bijna niet ziek bent en eigenlijk nooit de dokter bezoekt kun je er voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Het wettelijk eigen risico bedrag is voor 2015 vastgesteld op €375. Je kunt dit bedrag verhogen tot een maximum van €875. Kies je voor dit maximum eigen risico bedrag en maak je gebruik van zorg? Dan moet je dit tot €875 allemaal zelf betalen. Pas als je dit bedrag betaald hebt kun je aanspraak maken op vergoeding van je zorgverzekering. Hier staat tegenover dat je een lage premie betaalt en dus relatief weinig geld betaalt voor je zorgverzekering. Een aanrader voor mensen die (bijna) nooit ziek zijn.

Wanneer kies ik voor een laag eigen risico? Je kunt het beste kiezen voor een laag eigen risico als je veel zorg nodig hebt. Dit kan zijn door een chronische ziekte, door slechte tanden of andere klachten waarvoor je zorg ontvangt. In dit geval betaal je wel een hoge premie, maar heb eerder recht op een vergoeding uit je zorgverzekering.

Nu je weet wat de verschillen zijn tussen het hoge en het lage eigen risico kun je voor jezelf bepalen wat voor jou het meest aantrekkelijk is. Om de meest voordelige keuze te kunnen maken uit alle aanbieders is het slim om te gaan ziektekostenverzekering vergelijken.